mandag 8. februar 2016

Trinidad og Tobago

Denne reisen var å regne som en bryllupsreise og var helt og holdent planlagt som en rekreasjons-ferie. Inge større prosjekter var planlagt. Men det ble to flotte dagsturer, en til to reservater på Tobago, og en til to naturperler på Trinidad. Og til orientering, landet heter altså Trinidad og Tobago!

Englishmans Bay, tropisk skog, tropisk strand for deg selv, Tobago, 2008
Tobago er en stille og rolig øy, perfekt for en avslappende ferie. Fugler var viktig her, og vi tok mange spaserturer til Grafton House Bird and Wildlife Sanctuary, et privat sted der spesielt ville fugler ble tatt godt vare på. I tillegg til gode stier for å observere i regnskogen, var det faste tider for mating av fuglene. Dette ga nærkontakt med nye Sør-Amerikanske fuglefamilier vi aldri hadde sett før (motmot, jakamar, hokko og mange andre). En god start!

Castara, en typisk landsby på øya, svært glade for turistbesøk, Tobago, 2008.
Vi besøkte også Tobago Main Ridge Forest Reserve, det eldste skogreservatet i hele Amerika. På denne turen hadde vi med oss en lokal guide, og det var lurt, for dette var virkelig vanskelig fuglekikking i ordentlig tett regnskog. Men det ble mange nye arter. Stedet heter forøvrig Gilpin Trace!

Fantastisk regnskog langs Gilpin Trace (sti), Tobago Forest Reserve, 2008
Siste stopp på Tobago var til Little Tobago Islands, en liten båttur ut fra hovedøya. Etter å ha gått oppover en stil mellom forlatte hus og hørt om at her har det vært paradisfugler utsatt for over 50 år siden, kommer vi over toppen og frem til et utrolig flott utsiktspunkt. Og her får vi sett mengder med rødnebbtropikkfugler og flere arter suler. En fantastisk opplevelse!

Little Tobago Islands, fra Speyside, Tobago, 2008
Rødnebbtropikkfugl, så nær, og så dårlig kamera..., Little Tobago Islands, 2008
Senere på turen tok vi flyet over til Trinidad, en flytur som var som en busstur å regne. Her ble vi hentet av en ny guide, som først tok oss med opp til det berømte stedet Asa Wright Nature Center and Lodge. Oppkalt etter en islands frue som selvfølgelig het Åsa! Dette var en fantastisk plass. Flere turer med guider i området, kombinert med bare å sitte på den utrolige terrassen og se på fugler man neppe noen gang kommer til å se igjen?

Utsyn utover dalen, og bebodde soldatoropendola reir, fra Asa Wright Nature Centre, Trinidad, 2008
Siste uforglemmelige stopp denne dagen er i Coroni Swamp National Park. Et utrolig sted, der vi hele ettermiddagen skle gjennom mangrove kanalene. Og når solnedgangen nærmer seg kommer det inn store flokker med knall røde skarlagenibis for å overnatt. Fantastisk. Og som det mest spesielle fikk vi også studere en froskemunn!

I løpet av to dager brukte vi i praksis bare to dager på fugletitting, og det var det virkelig verdt! Men det må legges til at strendene på Tobago var fantastiske. Og det klassiske stedet Pigeon Point med revet utenfor var virkelig like bra som fugleturene!

En nydelig dag på stranda, Pigeon Point og revet utenfor, Tobago, 2008
Og en ting til. Vi fikk med oss karnevalet! Vi tok en hel ettermiddag i Scarborough for å se på det lokale opptoget. Så tett på original-karnevalet som vel mulig, som altså kommer fra Port Spain på Trinidad!


Begge bildene er fra karnevallet i Scarborough, Tobago, 2008
Og til slutt, som en kan se av bildene, vi hadde ikke med noe ordentlig kamera! Det var en feil, men koste oss med opplevelsene gjennom kikkerter og teleskop.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar