fredag 29. juli 2016

Silkehegre på Fornebu !

Stadig nye overraskende observasjoner har blitt oss til glede denne sommeren. Jeg har bare omtalt noen få her på bloggen (stellerand i Asker og isfugl i Sandvika), men her er en til!

Akkurat nå er det en hvit hegre på Fornebu, nærmere bestemt en silkehegre, en liten yndig hegre som er svært sjelden her til lands! Den oppholder seg i hovedsak i og ved Storøykilen Naturreservat, men er også sett i Koksa-bukta.

Her er et par bilder fra dagens besøk, tidlig på morgenen og dårlig lys, men ikke tvil om hva som rusler rundt i Bærum akkurat nå!

Silkehegre i Storøykilen på Fornebu, Bærum, 2016
Det kan være litt vanskelig og finne frem om du ikke er kjent, men ta av fra E18 på Lysaker mot Fornebu, kjør til høgre ved Telenor Arena, og følg Forneburingen utover / sørover til de blir landlig, og du ser en vei til høgre skiltet med Norske Skog og en Marina. Ned bakken, og så til venstre finner du informasjonsskilt og parkeringsplass. Gå gjerne også videre utover grusveien til Lilløyplassen Naturhus, der vil du trolig treffe andre fuglefolk og naturfolk. Vis hensyn til kuene i området, og selvfølgelig fuglene på mudderbankene i selve kilen.

Lykke til!

Silkehegre sammen med en ung vip, ikke så stor hegre som vår egen akkurat! Storøykilen, Fornebu, Bærum, 2016
4/8: Fuglen er fortsatt i området!
7/8: Foreløpig siste observasjon!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar