lørdag 21. november 2015

Cabo San Lucas - et kort besøk

Nok en kort historie fra en gammel ferietur, for å få vist frem noen bilder fra dette vakre stedet! Turen var på bare fire-fem dager, som en forlengelse av et jobb-opphold utenfor Los Angeles, California. Vi tok altså et lokalt fly ut til spissen på den utrolig lange halvøya langs vestkysten av Mexico: Baja California. Og helt utpå spissen der ligger Cabo San Lucas og Lands End!

Lands End, sett fra buskaset bak bystranda, Cabo San Lucas til høgre, Mexico, 2004
Det ble ingen fugletur, men en tur med sol, sand og en båttur. Kikkerten var med, og det var også teleskopet og et lite Nikon kamera jeg kunne sette på dette, derfor noen få nærbilder av veldig fotogene arter, tatt fra terrassen i leiligheten vi bodde.

Askemåke, ungfugl, liggende på stranda og tigge mat (og lufte ut varme), Mexico, 2004
Stedet besto den gang, i 2004, av et lite tettsted, med verdens minste bar: Fire plasser inne og to ute! I tilknytting til byen, lå det en havn med mengder av store yachter og havfiskere. Stedets hovedturisme besto helt klart av havfiske! Rundt lå enkelte leilighetskomplekser og hoteller, hvorav et nytt, Riu, utvidet byen og tok mye av stranden østover, som ellers var urørt bortenfor de gamle hotellene og strandbarene.

En av de få strandbarene, Cabo San Lucas, Mexico, 2004
Området hadde fortjent en skikkelig fugletur, det er til og med endemiske arter i fjellene på sørlige Baja California. Men det ble jo mange nye arter, med bare kikkert og turer rundt byen og buskaset rundt. Askemåke og yuccatrupial er nok eksempel på arter vi kanskje ikke kommer til å se igjen, hvorav begge er avbildet :-)

Yuccatrupial, Cabo San Lucas, Mexico, 2004
Noe har jo skjedd i dette området etter at vi var her. Og skal en være her en uke eller mer er det kanskje OK, det var et veldig lite og stille sted, og ikke mye å ta seg til rett og slett (unntatt soling, bading, havfiske). Men kysten og stranden er tatt rimelig godt vare på, og villmarken er hele tiden tett på!

Divorce Beach, ute mellom klippene, Lands End, Mexico, 2004
Så om du er i California, og synes badevannet er iskaldt (for det er det jo!), og har en uke til overs: Kast deg på et fly til San Jose del Cabo, navnet på nabobyen, og flyplassen.

Flere bilder i bildegalleriet:  http://fugletur.blogspot.no/p/amerika-mexico-cabo-san-lucas.html

Kaktussmett, Cabo San Lucas, Mexico, 2004

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar