søndag 29. november 2015

Om korte og lange fugleturer

Denne bloggen heter jo fugletur, og jeg har skrevet litt om dette tidligere, men nå tenkte jeg å fortelle litt om dette i et mer helhetlig format!

NOF Travel tur til Sør-Afrika.
En fugletur er i praksis en tur der en større eller mindre del av turens opplevelse er å se, høre eller fotografere, og identifisere, fuglelivet rundt deg. Og en slik tur kan jo være en time på stranden eller i skogen, eller tre uker ute i verden på eventyr. Men fellesnevner er nok at det er med en fuglebok, en kikkert og kanskje et fotoapparat og CD eller smarttelefon app med fuglesang og lokkelyder.

NOF Travel tur til Øland!

En fugletur kan være noe du gjør alene, sammen med venner og familie, eller sammen med andre med felles interesser, som organiserte turer i regi av ulike tur- og reise-arrangører. Nedenfor har jeg satt opp en del linker som kan være nyttige for å bli kjent med ulike tilbud.

Først litt om turer i Norge:

NOF/Birdlife (Norsk Ornitologisk Forening) har en side der relativt mange lokale turer og arrangementer i Norge legges ut. I menyen til venstre vil du i tillegg finne linker til ulike fylkeslag, som kan ha egne sider med egne turer. Her er linken:
http://birdlife.no/organisasjonen/kalender/

NOF OA (Oslo og Akershus) har egne sider med et veldig omfattende program. Dette finner du her:
http://nofoa.no/Sider/Ekskursjoner_moeter/Eks_moe.php

Tilsvarende sider som over, for to mye besøkte land som Spania og Danmark, finner du her:
http://www.seo.org/viajes/
http://www.dof.dk/oplev-fuglene/ture-og-aktiviter

Og da skjønner du hvordan du søker deg frem til programmer i det ferielandet du eventuelt måtte være i!

Så til utenlandsturer. Der finnes en rekke utenlandske aktører, men NOF har gjennom sitt kommersielle datterselskap Natur og Fritid etablert et tilbud til nordmenn som ønsker å besøke spennende lokaliteter i Norden og lenger ute i utlandet. Dette kalles NOF Travel. Her er det turer av alle slag, men de fylles fort opp, så kapasiteten er litt dårlig. Programmet ligger her:
http://www.naturogfritid.no/Nof_Travel

NOF Asker og Bærum tur i Bærumsmarka
For de med større budsjett, og som ikke kan vente på tilbud fra NOF Travel, så er det en del nordmenn som henger seg på det svenske tur-programmet til Avifauna, som er mye mer omfattende:
http://birdlife.se/avifauna/start/

NOF Oslo og Akershus tur til Hardangervidda.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar