søndag 10. april 2016

Kort oppsummering fra Australia ferie

Her kommer en kort oppsummering av en to og en halv ukes ferie i Australia våren 2016. Ferien ble noe preget av sykdom og private hendelser på hjemmebane, men det endret ikke på at dette ble en ferie med mange fine opplevelser. Vi fartet i hovedsak opp og ned østkysten. Australia er et utrolig stort kontinent, som på ingen måte lar seg utforske på en enkelt ferie!

Gold Coast med Surfers Paradise i bakgrunnen, fra Burleigh Heads, Australia, 2016

Vi startet med to dager på Gold Coast sør for Brisbane for å prøve å tilpasse oss klima og tidssone under rolige forhold. Der fikk vi se den lokalt populære surfe-sporten utfolde seg hele døgnet i digre brenninger, og gåttt en tur i den lille men vakre Burleigh Heads National Park. Fuglelivet er bare nytt, alt en ser og hører er nye arter!

Klaveovnhøne, en park og byfugl mange steder på dagtid, utenfor Burleigh Heads NP, Australia, 2016

Så dro vi opp til Palm Cove nord for Cairns langt nord i landet. Her er det tropisk klima, og denne gang besto det i mye gråvær og en del regn. Men vi fikk oss en halv dag ute på Great Barrier Reef, og gått noen fine turer på de uendelig lange strendene. Der ingen bader grunnet fare for krokodiller og spesielt "stingers" - livsfarlige maneter med tråder som løse i vannet kan ta livet av voksne! Så det gjorde at dykkingen ute på revet foregikk i heldekkende drakter, selv om der ute finnes ikke de farligste manetene.

Snøkeiserdue, vanlig i Cairns området og på Great Barrier Reef, Palm Cove, Australia, 2016

Så var det ned til Sydney. En verdensby følte vi med en gang, med utrolig mye folk overalt, lange handlegater og masse flotte utesteder. Vi oppholdt oss veldig sentralt i byen, og hadde blant annet flere turer i den botaniske hagen som hadde mange spennende planter og fugler å by på. Vi kikket også på Operahuset, og gikk en tur opp på den kjente bybrua.

Et annerledes bilde fra Sydney, sprutregn!  Australia, 2016

Siste uka tilbrakte vi i Noosa, et feriested øverst på Sunshine Coast, et par timers kjøring nordover fra Brisbane. Her ble det både late og aktive dager. Vi leide motorbåt to dager og kjørte på elven og inn i Great Sandy National Park. Vi brukte i tillegg en hel dag i buss i denne enormt store nasjonalparken, der vi også fikke en god del timer på den kjente sandøya Fraser Island. Og denne dagen fikk vi i tillegg til mange nye fuglearter også se kenguruer og en dingo (australsk ulv).

Dingo! Australsk villhund, eller rett og slett ulv, på Fraser Island, Great Sandy NP, Australia, 2016

Siste nasjonalparken ble en lang gåtur i Noosa National Park som ligger på alle kanter av byen. Noosa Heads er den ytterste delen der vi igjen fikk møte både regnskog og vill kyst-natur. Høydepunktet fra denne turen ble opplagt en koala, et pungdyr som minner om en liten søt bjørn, og som lever oppe i trærne i all hovedsak.

Koala, godt gjemt i eukalyptus, Noosa NP, Australia, 2016

En flott tur med mange opplevelser og minner. Det blir nok litt mer om de spesifikke nasjonalpark besøkene etterhvert som skrivekløen kommer. Dette får holde inntil videre.

Svarthalsstork, en skikkelig sværing. Noosa River, Great Sandy NP, Australia, 2016

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar