fredag 12. juni 2015

Kristiansand dyrepark - ta med kamera!

Dette innlegget er litt langt unna villmark, våtmark, utmark og innmark. Men etter to dager i dyreparken i Kristiansand, med et barnebarn som ville bruke nesten all tid sammen med dyrene, må jeg bare skrive om det.

Tiger! Et aldeles nydelig dyr, Kristiansand Dyrepark (Zoo), 2015
Baktriakamel, eller villkamel, Kristiansand Dyrepark (Zoo), 2015
Jeg var heldigvis forutseende nok til å ta med kamera og mitt helt nye Tamron 70-300mm objektiv. Først og fremst for å teste dette nye objektivet. Skal si det fikk kjørt seg... Et slikt objektiv gir litt lite stemingsbilder, men det lar seg løse med en smart-telefon. Objektivet var veldig bra egnet til besøket, selv om de fleste objektene også lar seg avbilde på en god måte med for eksempel en 200mm.

Hubro, med netting i bakgrunnen..., Kristiansand Dyrepark (Zoo), 2015
Sebrafink, inne i fugleatriumet, Kristiansand Dyrepark (Zoo), 2015
Alle dyrene her er jo selvfølgelig innesperret, men det er de jo i Sør-Afrika også..., men selvfølgelig: de er halvtamme, uredde mennesker, og har små arealer i forhold til nasjonalparker med gjerder rundt. Det som imidlertid er viktig, er at det er sunne dyr, de er "rene" og deltar i internasjonale utviklingsprogram for artene, og de har det godt (etter forholdene). Det er store arealer i dyreparken (og lange gåturer for små ben).

Måltrost, helt i det fri, Kristiansand Dyrepark, 2015
Huggorm unge, bare 20 cm lang, utfall mot gråspurv, i det fri, Kristiansand Dyrepark, 2015
Og disse fotografiene har jo ikke samme verdi for meg som de som er tatt ute! Men samtidig for en her sett arter man kanskje aldri får sett ute, og bildet har jo da en verdi? I alle fall for meg. Og om de skulle dukke opp her i andre artikler vil jeg selvfølgelig opplyse om hvor de er tatt (som jeg alltid gjør).

Fjellrev, litt pjusk synes jeg, Kristiansand Dyrepark,(Zoo), 2015
Ringhalelemur som soler seg, Kristiansand Dyrepark (Zoo), 2015
Til slutt noen tips. Se deg om etter gode posisjoner, prøv å unngå netting, gjerder og mennesker i bakgrunnen. Tenk også litt over andre "feil", løve under gran, tiger bak bjørkestamme, jako med plasttak som himmel!

I tillegg er de frie fuglene og dyrene i parken,godt vant til mennesker og lette å ta bilder av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar