fredag 20. mai 2011

På fugletur i Bærumsmarka (2)

Da har NOF Oslo og Akershus (NOF OA) igjen hatt en tur i Bærumsmarka. Undertegnede var turleder, men jeg hadde med meg Rune Zakariassen som "assistent" - og jammen hadde han ikke strøm på kameraet og!

Turen startet fra By innerst i Lommedalen kl 0800 siste dagen i april. Det var et alldeles nydelig vær, som en sommerdag å regne. Og dette preget nok også artslisten noe. Det stilte opp syv-åtte medlemmer for å bli med på turen. Ikke så mange, men en veldig fin gruppestørrelse i forhold til at alle skal få med seg alt.


Tretåspett, Jordbærhaugen, Bærum, 30. april 2011

Turen startet med årets første svarthvit fluesnapper (for de fleste), og rett etter Jordbærhaugen kom dagens godbit for mange. En svært selskapssyk og fotogen tretåspett! For flere av deltagerene ble dette første møtet med arten, og da var det artig at alle fikk se den så godt, og i tillegg tatt fine bilder.

Turen gikk videre opp Kampeseterveien, helt til vi gikk av til Smavannsdammen. Her ble det kaffe og en matbit, med en ivrig fossekall nedenfor dammen som underhold oss i pausen.

I det hele en veldig fin NOF OA tur. Hele artslisten fra turen ligger her: http://nofoa.no/Sider/Rapporteringer/Observasjoner.php?selection=gigs&search=30.04.2011#listetoppen


På fugletur, på utkikk etter fossekall, nedenfor Aurevann, Bærum (foto: Rune Zakariassen)


På fugletur, fra rasteplass ved Småvannsdammen, Bærum


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar