torsdag 8. februar 2018

Nytt kamera - lett å ta med overalt!

Jeg har blitt flink til å bære rundt på mitt fotoutstyr, for å kunne ta bilder om noe dukker opp på turer i skog og mark. Men det er klart at kamera på en 150-600mm zoom ikke egner seg for alle turer, det er rett og slett for tungt og upraktisk!

Jeg har også fått med meg at det skjer masse innen både optikk og kamera i kompaktmarkedet, og har kikket litt på løsninger som gir meg enda større mulighet til å få med meg kamera overalt. I dette segmentet finnes det nå to løsninger:
 • En speilrefleks løsning, med ny kompakt optikk, som gir ufattelig gode resultater, men som fortsatt er et stort kamerahus
 • En kompakt løsning, med mindre optikk (og svakere lysfølsomhet), med utrolig forstørrelse, men trolig med litt lavere kvalitet
Etter litt frem og tilbake falt valget på et rent kompakt kamera, da dette føles som mer kompletterende til vårt eksisterende utstyr. Og valget falt på Panasonic Lumix TZ-90, ett av de som har størst zoom, faktisk hele 40x optisk zoom! Og en pris som er aktuell for de fleste på jakt etter noe nytt.

Egretthegre, Orlando, FL, USA, 2017

Et slikt kamera har selvsagt hverken optikk, lysfølsomhet eller brikke som kan sammenlignes med speilreflekskamerane. Men under gode (lys)forhold er det altså overraskende bra.

Jeg har lagt ved noen bilder tatt fra to utenlandsturer i høst, til USA der jeg kun hadde med dette kameraet, og til Sør-Afrika, der det var en kompanjong for å slippe å bytte linse på speilreflekskameraet. Alltid parat i beltet, mye raskere enn å bytte linser!

De aller fleste fuglebildene er tatt med max optisk zoom!

Riksetrane, i dårlig lys (se ene foten), Orlando, FL, USA, 2017

Hvithalegnu (Black Wildebeast), Ezemvelo NR, Sør-Afrika, 2017

Stumpneshorn, Kruger NP, Sør-Afrika, 2017

Rødmaskehornravn, Kruger NP, Sør-Afrika, 2017

Øregribb, kraftig kuttet (digitalt forstørret), Kruger NP, Sør-Afrika, 20172 kommentarer:

 1. Er det dette kameraet du har kjøpt?
  Panasonic Lumix DMC-TZ90
  til under 4000 kr? Eller misforstår jeg?

  SvarSlett
 2. Trong bối cảnh nhà nhà, người người đang cố gắng chạy theo xu thế để tạo ra những chiếc bảng hiệu hiện đại với đèn đóm lung linh, sặc sỡ sắc màu cùng công nghệ hình ảnh kỉ thuật cao… dẫn đến sự bão hòa về ý tưởng, đồng thời tạo nên sự nhàm chán cho khách hàng thì lại có những người quay ngược thời gian để tìm về với những chiếc bảng hiệu gỗ chứa đầy hoài niệm của một thời đã xa.
  Đây có thể được xem như một “phát kiến” tuy cũ mà mới, mang lại cho giới thiết kế nhiều ý tưởng độc đáo để có thể cách tân những chiếc bảng hiệu gỗ trở nên phù hợp với thời đại nhưng vẫn giữ được vẻ đẹp cổ kính, mộc mạc đặc trưng của riêng mình. Ngày nay, bảng hiệu gỗ đã xuất hiện nhiều hơn và lại trở nên phổ biến sau một thời gian nhường chỗ cho những chiếc bảng quảng cáo hiện đại đời mới, do vậy, nhu cầu sỡ hữu một chiếc bảng hiệu gỗ của nhiều doanh nghiệp trở nên thiết thực hơn
  bảng hiệu chữ nổi inox
  tư vấn làm bảng hiệu
  tư vấn làm bảng hiệu đẹp
  tư vấn làm bảng hiệu quảng cáo
  Ưu điểm của bảng hiệu gỗ
  - Độ bền cao: Như đã biết gỗ là chất liệu có khả năng chịu được nhiều tác động xấu của môi trường, do vậy khi đầu tư cho một chiếc bảng hiệu gỗ, bạn sẽ không phải lo nghĩ quá nhiều về việc “sau bao lâu thì thay bảng mới” vì thông thường, với những loại bảng gỗ đặt ngoài trời, tuổi thọ có thể dài hơn 10 năm còn khi đặt trong nước thì sau 5 năm mới phải trùng tu sửa chửa.
  - Mang vẻ đẹp cổ kính, mộc mạc và sang trọng: Đây chắc chắn là lý do vì sao sau nhiều năm, gỗ vẫn luôn là chất liệu được ưu ái cho những sản phẩm, công trình… mang tính nghệ thuật cao và với bảng hiệu gỗ cũng không phải là một ngoại lệ.
  - Tính thẩm mỹ cao: Khác với những chất liệu khác, bảng quảng cáo làm bằng gỗ thường sẽ dễ tạo được thiện cảm hơn với khách hàng, đặc biệt là khách hàng trong nước vì vẻ dân dã, gần gũi và sự ấm áp mà nó sỡ hữu. Điều này đóng vai trò khá quan trọng trong việc đưa thương hiệu đến gần hơn với khách hàng.
  mica ép nổi
  chữ nổi mica
  chữ mica hút nổi

  QUẢNG CÁO ĐẠI PHÁT
  SĐT: 0935 79 00 28
  Website: thietkethicongdaiphat.com

  SvarSlett