søndag 31. mai 2015

Fugler i Texas, USA

Vi har hatt to fine turer til Texas, begge i tilknytting til jobb.

Den første gikk til Houston i juli. Varmt og fuktig. Det ble tid til en dagstur til en park. Det ble ikke Galveston eller andre steder langs kysten, da de fleste fuglene der ville være fugler vi hadde sett i Florida eller Trinidad og Tobago. Så valget falt på Brazos Bend State Park, cirka en times kjøring sørover fra Houston.

Karolinameis, Grapevine, Dallas, 2014

Denne turen blir best husket fra at det var da mitt gamle Nikon D4500 Coolpix gikk i stykker, så det finnes i praksis ikke bilder fra turen. Og for vår første observasjon av den nydelige rosenskjestorken. Bildet nedenfra er tatt fra den offisielle siden til parken:

Parti fra Brazos Bend NP, sør for Houston, TX, USA

Vi bodde litt utenfor City i Houston, i et område kjent for sitt store kjøpesenter, "Gallerias". Herfra var det bare en kilometers gåtur til en annen fin park: Houston Arboretum and Nature Center i Memorial Park. Absolutt verdt et besøk om du er på kort tur.

Grapevine gamle jernabanestasjon utenfor Dallas, et lite Europa i miniatyr! 2014

En annen tur brakte oss til Dallas. Til det vakre Grapevine området, en liten småby som har beholdt en del sjarm fra nybyggertiden for 150 år siden. Her fikk vi gått en god del turer i området rundt hotellet vi bodde på, og det ble mange nye fuglearter!

Amerikansk bison som del av avlsprogram, i Fort Worth NC&R, 2014

Også her hadde vi satt av en dag til å besøke en liten park, og valget falt på Fort Worth Nature Center & Refuge, i praksis USA's største bypark, da denne ligger innenfor bygrensene. Dette ble en litt skuffende opplevelse, rett og slett litt vanskelig biotop å finne fuglearter i for en ukjent. Mye høy skog, og like mye høyt siv langs Trinity elven, gjorde at her var det vanskelig uten å kjenne til fuglelyder og fuglesang. Men det var et godt tilrettelagt og veldig fint området. Selve besøks-senteret hadde en del skadeded dyr og fugler. Garantert nærkontakt med nye arter!

Vår første nærkontakt med jordrotter, Fort Worth NC&R, 2014

Linker til parkene:
Brazos Bend State Park
Fort Worth Nature Center and Reserve

Herodiashegre, Dallas, TX, 2014

Svartstrupekolibri, Ft. Worth, TX, USA, 2014


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar