søndag 18. desember 2016

Zooom, Piiip og andre: Live fugler på internett

Det er uendelig med ressurser for å se, lære, slå opp og så videre om fugler på internett. Nasjonalt, og internasjonalt. Dette inkluderer "live streaming" fra ulike reirplasser og foringsplasser rundt omkring i hele verden!

Her hjemme har det vært utrolig mange slike "sendinger" siste året, med blant annet høyt profilerte NRK piip:  https://www.nrk.no/piip/ og Zooom:  https://www.zooom.no/  NRK viste en rekke hekkefugler i fuglefjell og andre steder i vår og sommer is sitt piip "show", mens zooom har sørget for helårssending med sin flotte foringplass på Nesodden.

Men selv om det er kalt og trist her om vinteren er det en rekke flotte sendinger fra sydligere strøk. En kan rett og slett gjøre seg litt kjent med fuglelivet over hele verden via internettet, live!

Nedenfor har jeg prøvd meg på å legge noen eksempel-sendingen direkte ut her på bloggen, om det lykkes. Om det ikke virker har jeg også lagt ved linkene. I tillegg har jeg linker til et par samlesider.

Første stream kommer fra Zooom foringsplass på Nesodden: https://www.zooom.no/hagefuglene/live Husk at om natten er det svart, eller sendingen kan være stoppet!Så her er ett par bra sider:Det er altså bare å google, finne og kikke!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar