onsdag 27. april 2016

Isfugl i Sandvika

2017:

Denne siden ser ut til å måtte oppdateres også i 2017 !!

To-tre fugler har vært observert i området i hele påsken, selv fikk jeg sett en både i går og i dag, 19/4. De har helt klart et forhold til reirområdet fra i fjor, så det blir spennende å se om de slår seg til ro igjen!

Stadige observasjoner, siste for meg er 9/5. Tilsynelatende er det kanskje ikke samme paret som i fjor, da hannfuglen med helt rødt nebb meg bekjent ikke er sett, men de holder til akkurat samme sted rett på oversiden av Løkke bru.

Oppdateres!


2016:

Det dukker stadig opp sjeldenheter denne våren. Her er en til fra vårt nærområde: Et par isfugl har slått seg ned i Sandvika sentrum!

Min første ettermiddag med kamera på stedet ga ikke gode forhold, men et bilde ble det i alle fall. Bildet er tatt fra gamle Løkke bru, den gamle restaurerte brua mellom Løkke og den videregående skolen (tidligere BI).

Første bilde, i dårlig lys og langt unna, 27. april 2016.

Det er altså ett par, med tydelige forberedelser på hekking. De har tilsynelatende et reirhull, og ble sett parrende i alle fall to ganger i dag, 27. april! Dette kan bli virkelig spennende utover våren.

Link til melding om sted, oppførsel og hensyn fra NOF OA sine sider:
http://nofoa.no/Sider/Rapporteringer/Observasjoner.php?selection=report_59198#listetoppen

Som en kan se av kartet, hekkende isfugl 300 meter fra togstasjon og bussterminal med forbindelse til hele landet og Gardermoen, nå har du muligheten!

1/5: Artikkel i Budstikka (lokalavisen):
http://fugletur.blogspot.no/2016/05/krikkand-norges-vanligste-and.html

3/5: Det er sjeldnere å se to fugler nå, mye parring er sett siste uke, er eggene lagt og rugingen i gang? Alt tyder på det, der hannen tar seg en tur til reiret en sjelden gang!

10/5: Artikkel i Aftenposten:
http://www.osloby.no/nyheter/Folk-star-i-ko-for-a-fa-et-glimt-av-denne-lille-krabaten-8462256.html

Både artikkelen i Budstikka og Aftenposten snakker om det 5 funnet i landet. Det er jo bare tull, og fakta er at det er femte hekkefunn i Akershus, det første vest for Oslo, da de andre er fra Øyeren området!

5/6: Nå mates unger, og de er nok ganske store, Snart kan de fly ut, og da kan de fort bli borte?

15/6: Fortsatt mates ungene i reiret, når kommer de ut??

29/7: Fuglene er fortsatt der, noen tror vi snakker om andre kull!

18/8: Ikke sett på noen dager, hekkingen er nok avsluttet, men ikke utenkelig at de er i området utover høsten og vinteren.

Bildegalleri fra Sandvika:
http://fugletur.blogspot.no/p/europa-norge-sandvika.html

Et tidligere isfugl bilde, ved et (gult) fiskenett, Hoi An, Vietnam, 2011


1 kommentar:

  1. Hei
    så to isfugl ved Sandvika i 1980 på vei med buss fra Kolsås til Hønefoss, dette var i elva som gikk langs hovedveien (dengang). Artig å se at den er der fremdeles!

    SvarSlett